Als je een visser bent of kent, komt er wel eens een karper in huis. Heb je hem ooit wel eens klaargemaakt volgens dit Belgische recept?
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
- 750 g karper, goed schoongemaakt
- 750 g witte kool
- 150 g tomatenpuree
- 3 zoute augurken
- 1 ui (in ringen gesneden)
- 100 g boter
- 3 th lepeltjes kappertjes
- zout en witte peper uit de molen
- broodkruim
- bloem
Maak eerst de kool schoon en snij deze in stukjes. Licht zouten en met 30 g van de boter en een bodempje water bijna gaar stoven.
Wrijf de vis in met peper en zout en haal hem door wat bloem. Bak de vis in de rest van de boter, samen met de uiringen.
Als de ui lichtbruin is, voeg dan de tomatenpuree, de in stukjes gesneden augurk en de kappertjes toe. Doe er een scheutje water bij en laat alles even aan de kook komen.
Doe de helft van de kool in een vuurvaste schaal en leg de vis erop. Leg daarop de rest van de kool. Begiet dit met het braadvocht van de vis. Strooi erover wat broodkruimels.
Plaats de schaal in de hete oven en laat alles goudgeel worden op 200 graden. Warm serveren.
Wijntip: Drink er eens een koele Niersteiner bij.