Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 20-30 minuten
- Ca. 250 gram gepelde en gekookte rivierkreeftjes (= ongeveer 1.5 tot 2 kg verse en nog levende)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 flinke courgette
- glas droge witte wijn
- eetlepel vers citroensap
- 3 stevige tomaten (het liefst biologische roma-tomaten)
- 100 gram rucola
- zout
- (olijf)olie
Bereiding
Verhit de olie in een flinke pan met dikke bodem. Fruit eerst de uien met de knoflook en voeg wat zout toe. Voeg dan de courgette-blokjes toe en laat dit ongeveer 3 minuten smoren.
Voeg de gekookte en gepelde rivierkreeftjes toe en schep deze goed door de groente heen. Voeg ook de wijn en het citroensap toe.
Voeg na nog eens 3 minuten de tomatenblokjes toe en laat deze nog maximaal 2 minuten meesmoren. Voeg op het allerlaatst de rucola toe, schep alles even door elkaar en draai dan meteen het gas (of andere warmtebron) uit.
Direct serveren zodat de rucola weliswaar warm, maar ook nog knapperig is.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappelblokjes en een glas van dezelfde wijn die al door de groente met kreeftjes gegaan is