Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
- 1 kilo karper
- 2 uien
- 125 gram boter
- 2 eetlepels peterselie
- mespuntje tijm
- zout
- 3 laurierblaadjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 dl rode wijn
- sago
Fruit op laag vuur de fijngesnipperde ui lichtbruin in 40 gram boter en bedek hiermee de bodem van een vuurvaste platte schaal.
Strooi hierover de fijngehakte peterselie en de tijm, en voeg zout en laurierblaadjes toe.
Leg op dit bedje de in moten gesneden vis, smeer die in met de tomatenpuree, smelt de rest van de boter, giet die over de karper, evenals de rode wijn.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 150 graden en laat de vis onder voordurend regelmatig bedruipen met het stoofvocht in ruim een half uur gaar worden.
Het gezeefde stoofvocht kunt u met wat sago binden tot een smakelijke saus.