Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten
Ingrediënten
- 1kg levende rivierkreeftjes
- 2 hardgekookte eieren
- 100 gram doperwten
- 200 gram ijsbergsla melange
- 200 gram gerookte zalmfilet
- 160 gram tonijnmoot in olijfolie van Princes uit blik
- 10 stengels knoflook bieslook
- paprikapoeder, zwarte peper uit de molen en snufje zout naar smaak
- plukjes rucolacress, plantje te koop bij Albert Heijn
- 1,5 eetlepel zoete ketjap
- 1 citroen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur.
- kook de rivierkreeftje voor 3 minuten.
- Spoel de eieren met koud water. En pel de eieren. doe dit ook met de rivierkreeftjes
- Bak de doperwten in een eetlepel zonnebloemolie.
- Giet over de doperwten 1 eetlepel zoete ketjap.
- Kruid de doperwten met de paprikapoeder, zwarte peper en voeg een snufje zout toe. Laat het geheel 8 minuten sudderen
- Leg de ijsbergsla in borden.
- Doe de zalmfilet erop in rolletjes zoals op de foto.
- Leg stukjes tonijn op de sla.
- Pers de citroen uit en giet dit over de sla met vis.
- Doe de warme doperwten erop met de jus van de zoete ketjap.
- Leg de door de helft gesneden eieren op de salade.
- Verdeel de rivierkreeftjes over de salade.
- Knip de knoflook bieslook stengels boven de salade in stukjes.
- Verdeel de plukjes rucolacress over de salade.
- Doe in een kommetje een halve eetlepel zoete ketjap en druppel dit met een theelepeltje over de salades.