Hoofdgerecht voor 4 personen
2528 kJ / 605 kcal p.p.
- 1 kg schoongemaakte stoofaal
- 2 eetlepels citroensap
- peper en zout
- 2 uien
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 4 vleestomaten
- 1½ dl droge witte wijn
- 4 ansjovisfilets
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 eetlepels versgehakte peterselie
Snijd de stoofaal in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout.
Pel de uien en snipper ze.Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook.
Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee.
Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngewreven ansjovisfilets bij de stoofaal.
Laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven.
Serveer het gerecht met bruinbrood en olijfboter (boter met gehakte olijven en citroensap)