amuse met rivierkreeftjes

Dit is een heerlijke amuse van rivierkreeftjes met avocadomousse. De dragon in de crème fraiche combineert heel goed met de garnalen.

Voor deze amuse van rivierkreeftjes met avocadomousse heb je nodig:

voor 4 personen:
Voor de amuses;
1kg levende rivierkreeftjes
1 avocadolimoensap

versgemalen peper en zout
125 gram crème fraîche

4 takjes verse dragon fijngehakt, houd wat blaadjes heel voor garnering. Dragon is te koop bij de groenteboer en meestal niet in de supermarkt.

of neem 2 tl gedroogde dragon

Bereiding:

breng water aan de kook. kook de rivierkreeft voor 3 minuten. pel de rivierkreeft en leg deze vervolgens in de koeling, zodat ze niet kunnen nagaren.

doe de avocado-helften in een mengbeker en doe er wat limoensap en peper en zout naar smaak bij en pureer het met een staafmixer. Proef of het naar smaak is en verdeel de avocadomousse over vier mooie amuseschaaltjes. Doe de fijn gehakte, of gedroogde dragon bij de crème fraîche in een bakje en roer door, breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de rivierkreeftjes over de avocadomousse en houd wat garnaaltjes over voor de garnering. Lepel hier voorzichtig de dragon-crème, over. Voor de garnering daarop wat verse of gedroogde dragon en garnaaltjes